Lisan & Rodi

Al meer dan 2 jaar volg ik clickertraining lessen bij Jessica.

Zij heeft mij laten inzien dat je ook op een andere manier paarden wat kan leren. Door deze inzichten ben ik kritischer gaan kijken naar het paarden houden en enorm veel geleerd en veranderd.

In Rodi zijn omgang en lichaam is er een hoop veranderd door de lessen. Hij vertrouwt mensen lastig en is geen fan van aanrakingen. Daarnaast miste hij ook aardig wat lichaamsbewustzijn. In de lessen zijn we hier druk mee bezig.

Begonnen met oefeningen als pion/stick targetten, voetjes op een kleedje etc.

Ondertussen doen wij stelling en buiging op de mat, kan hij wang, schouder en heuptargets en zijn we begonnen aan het werken met een startbutton.

Rodi kan soms enorm hoog oplopen in zijn emoties tijdens clickertraining. Samen met Jessica vinden wij altijd een manier om dit op te lossen en al een hele tijd zijn de emoties positief en rustig!

Clickertraining gebruik ik bij alles wat wij doen, zo ook bij zijn beleer proces voor de sulky.

Dit heeft super positief uitgepakt voor mij en hem!

Ik blijf nog lang trouwe klant bij Jessica, ik leer altijd weer wat nieuws in de lessen!

Shirley & White

Een tijd geleden merkte ik dat mijn paard zich afsloot voor mij, zijn omgeving en voornamelijk alles wat te maken had met (over) vragen.

Sinds ik het roer om heb gegooid en R+ gebruik is mijn paard weer gelukkig!

Jessica geeft mij les en ze is echt super. Ze neemt de tijd, geeft duidelijke uitleg en leert jou kijken naar je paard (en jezelf). Kortom de juiste basis voor een R+ les!

Ze kan op vele vlakken ondersteunen. Van basis tot medische handelingen. Ze is flexibel en ook open voor tips buiten de les om.

Ik ben super blij met Jessica en kan iedereen haar aanraden!

Esmee & Stip

Ik heb nu een jaar les van Jessica. Mijn pony raakt super gemotiveerd van de clickertraining, en dat maakt mij natuurlijk ook heel blij!

Jessica heeft veel kennis, kan goed uitleggen en heeft creatieve oplossingen. Daarnaast is ze ook nog eens heel aardig en gezellig.

Ik kijk erg uit naar mijn lessen en raad iedere twijfelaar aan om het gewoon eens te proberen!

Graziella & Look

Ik ben heel blij dat mij is aangeraden om contact op te nemen met Jessica.

Mijn paard Look kreeg helaas een terugval bij de bekapper en werd weer gevaarlijk omdat hij ging trappen. Door Jessica heb ik geleerd naar Look te luisteren en ben ik mij bewust geworden van zijn communicatiesignalen.

Na de training met Jessica kan mijn paard nu weer netjes naar de bekapper. Hij vindt het trainen met positieve bekrachting het allerleukste om te doen!

Jessica is een top trainer en ik raad haar zeker aan!

Alex & Bueno

Jessica heeft mij echt al zo enorm goed geholpen met mij en Bueno!

Ze heeft veel geduld en legt alles goed uit. Niet alleen hoe het “moet”, maar ook waarom we het op die manier leren. Daardoor snapte ik ook meer van Bueno zijn gedrag.

Ook denkt ze super mee met het vinden van een goede voerbeloning voor Bueno tijdens het trainen en hoe we hem het beste kunnen helpen zonder frustratie.

De lessen hebben veel variatie en zo blijft het voor iedereen leuk! Ze geeft leuke huiswerk oefeningen mee zodat we ook zelfstandig weer aan de slag kunnen.

Bueno is echt al veel gemotiveerder geworden sinds wij zijn gaan lessen bij Jessica.

Ook voel ik mij zelf erg fijn tijdens de lessen. Ze kijkt vooral naar wat wel goed gaat en helpt als het iets minder gaat!

Martine & Holly

Heeft je paard een gedragsprobleem, wil je je jonge paard op een rustige manier vertrouwd maken met de trailer of wil je gaan trainen met een clicker?

In al deze (en nog veel meer andere) gevallen ben je bij Jessica aan het juiste adres.

Jessica is rustig, kundig, heeft goed gevoel voor mens en paard en past haar lessen en training aan op de combinatie en de situatie.

Echt een aanrader!

 

Clickertraining zonder clicker

Wist je dat ik regelmatig adviseer om zonder clicker te trainen?“Huh maar jij bent toch een clicker trainer?” Ja zeker! Al noem ik mezelf liever R+ trainer omdat dat de lading van wat ik doe meer dekt.Mijn trainingen en lessen zijn gebaseerd op zoveel meer dan enkel...

Keuzevrijheid binnen training

In mijn vorige blog nam ik controle onder het vergrootglas. Het loslaten van controle van de mens en het geven van controle aan ons paard in een trainingssituatie.Wanneer we ons paard meer controle willen geven dan kunnen we dat doen door meer keuzevrijheid te...

Controle onder een vergrootglas genomen

Een veel voorkomend thema binnen mijn lessen is het loslaten van controle van de mens en het geven van keuzevrijheid en controle aan het paard.Het hebben van controle is een primaire reinforcer. Dat maakt het voor de mens soms heel lastig deze controle los te laten...

Rebound Behaviour

Rebound behaviour, het is iets dat ik vaak tegen kom bij paarden waar mijn hulp bij wordt geroepen. Vaak zijn dit paarden die niet te houden zijn aan de hand, longe of onder het zadel. Paarden met voernijd of paarden die zich niet "gedragen" wanneer zij met andere...

True imitation

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop paarden leren.Deze zijn onder te verdelen in verschillende categorieën die allemaal ook weer hun eigen subcategorieën bevatten. Als trainers maken we veel gebruik van "associatie leren". Operante en klassieke...

Een optimist of een pessimist?

Hoe we de wereld om ons heen beoordelen en waarderen hangt heel erg af van hoe we ons voelen. Als je aan gelukkige mensen vraagt wat de toekomst ze brengt, geven ze doorgaans een optimistisch antwoord.Ongelukkig, angstige of depressieve mensen geven op dezelfde vraag...

Opdringerig paard? Train met voer!

De meest voorkomende reden voor mensen om hun paard niet met voer te trainen is dat het paard er ‘opdringerig’ van wordt.Ik gebruik het woord opdringerig liever niet. Opdringerig is enkel het gedrag dat we van het paard zien, maar het gedrag is slechts een symptoom...

Cue criteria

Wanneer we een paard nieuw gedrag aanleren willen we dit gedrag aan het einde van de rit op cue hebben staan. Gedrag dat goed op cue staat zorgt voor een vloeiende succesvolle training en is de sleutel tot een heldere communicatie tussen jou en jouw paard. Een goede...

Vertrouwen door herhaaldelijk positieve uitkomsten

Ik word regelmatig benaderd door mensen met de vraag of ik hun kan helpen een vertrouwensband op te bouwen met hun paard. Ze hebben leuke plannen en doelen samen met hun paard, maar er is een gebrek aan vertrouwen waardoor ze niet zo ver komen. Als eerste, ja ik kan...

Voer in overvloed

De vierde en laatste tip ligt een beetje in het verlengde van mijn vorige tip.Daar adviseerde ik je om met een voerbeloning te trainen die van lage waarde is voor jouw paard.Vaak zijn dit beloningen waar weinig suiker in zit, zoals hooi/gras brokken of luzerne. Voer...